ارز بالعدس والشعيرية من مطبخى

طريقة جديدة للأرز رائعة من مطبخى




الارز بالشعرية والعدس


المقادير:

2كوب ارز مغسول ومصفى جيدا
كوب عدس ابو جبه مغسول ومصفى
3م ك شعيرية
2 م ص ملح
4 كوب ماء
1 م ك سمن+ 2 م ك زيت

الطريقة:

نقدح السمن والزيت ثم نحمر الشعيرية
اول لما تحمر نضيف كوب ماء لكل كوب عدس نضيفة للمياه ونتركة ليغلى غلوتين ويتشرب الماء ونحس انة بقى نص سوا لو احتاج ماء نضيف مش مشكلة
بعدين نضيف 3 كوب ماء ليغلى ثم نضيف الارز ونقلب كويس ونحط الملح
ونوطى على نار هادئة حتى تمام السوا
وبالهنا والشفا انا عملته وطلع رائع جدا
وممكن يتعمل مع الكشرى المصرى ونضيفله المعكرونة والصلصة الخ....
يبقى ملهووووووووش حل

يارب ينال اعجابكم

0 comments:

إرسال تعليق